Contact  |  

You are here: 

>> Magical Tunes Choir  >> Ildiko Van Dyck 

Ildiko Van Dyck

Ildiko Van Dyck volgde als kind lessen aan de stedelijke muziekacademie van Geel waar ze eerst dwarsfluit en iets later stemvorming volgde, wat uiteindelijk is uitgegroeid naar Solozang en Vocaal ensemble. Na haar diploma Leerkracht Lager onderwijs behaalde ze haar Master Klassieke Zang op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Mevr. Lubov Stujevskaja, en dit met grote onderscheiding.

Ildiko zong één van de hoofdrollen in het muzikale theaterstuk “Een lied van Zand” met o.a. Vlaams musicallegende AnneMie Gils en de rol van Elsa in Goddelieve van E. Tinel. Ze speelde Katelijne in de musical Zaad van Satan, Elisabeth in de proefversie van de nieuwe musical Frankenstein en deed mee in de Geuzenopera i.s.m. De Vlaamse Opera.

Ildiko is ook regelmatig te zien tijdens concerten, zoals het Magnificat van Vic Nees, de Gekleurde Mens en zong met een aantal grote orkesten. Begin 2012 nam ze de uitdagende titelrol in de barokopera “Artaserse” op haar, die sinds de 17e eeuw nu pas een moderne première heeft gehad. Verder is ze vast lid van het zangkwartet “Vocal 4” en het Nieuw Muziektheater Brasschaat waar ze de rollen van Saffi in “Der Zigeunerbaron” en Venus in” Orphee aux enfers” op zich nam.

Naast haar zingen geeft Ildiko vele zanglessen. Zo geeft ze les aan de academie van Deurne en gaf ze vroeger zangles aan het Classic for kids-koor, en verscheidene musicalgroepen. In 2012 en 2015 was ze vocalcoach van ons pop-up Magical Tunes® choir met het MESPO in de Singel. Ildiko heeft de kinderen van de musical “Annie” (Music Hall) vocaal gecoacht en heeft zelf meegespeeld in de musical. The sound of Music kinderen (V & V Entertainment) hebben ook van haar zangles gekregen zowel in België als in Nederland.

In 2015 kon u haar als soliste naast Hans-Peter Janssens aan het werk horen tijdens Magical Tunes 2015.